Karácsonyi ablakdísz műhó spray-vel 1. rész

Sziasztok!


A mai karácsonyi dekorálás ötlettel az ablakunkat varázsolhatjuk hangulatosabbá. Biztos ti is emlékeztek, hogy kiskorunkban anyukánk vagdosta a sablonokat papírból, és fújta fel az üvegre a műhót. Most mi is kipróbáltuk így "felnőtt" fejjel. Nem volt kisebb élmény :D. Mindenképpen saját sablonnal is akartunk dolgozni, hiszen neten keresni, letölteni könnyű. Amellett, hogy tudjátok, hogy kell csinálni, azért megmutatjuk, hátha láttok/olvastok valami újat. Kezdjük is.


Szükségünk van boltból vásárolt műhó spray-re (ezt mostanában be lehet szerezni majdnem mindenhol), fénymásoló papírra,  (sokan írták neten, hogy kartonpapírt használjunk, kipróbáltuk, de avval az a baj, hogy kisebb, bonyolultabb mintákat nehéz vágni a vastagsága miatt, szóval a sima vékony papír is megfelel.) manikűrollóral, ceruzára, filctollra, cellux ragasztóra, esetleg blue tack-re.

Először is, találjunk, vagy találjunk ki egy mintát, amit szeretnénk majd az ablakunkon látni. Azt másoljuk rá/rajzoljuk rá a papírra. Érdemesebb filccel, mert az jobban látszik, mint a ceruza. Mi úgy csináltuk, hogy először ceruzával rajzoltuk meg, mivel ha elrontunk valamit, lehet radírozni, javítani. Ha kész, akkor végig lehet rajta menni filctollal is. Most jön a legnehezebb része, a vágás. Időigényes, és könnyű elrontani. Vigyázzunk, nehogy belevágjunk két közel levő részbe, akkor elronthatjuk az egészet, és a végén még idegesek leszünk :D. Ha kész a vágás, akkor mehetünk vele az ablakhoz. A papír négy sarkát ragasszuk rá az ablakra. Ha közel van a sablonunk a papír széléhez, akkor toldásképpen még egy másik papírt is ragasszunk mellé, hogy ne menjen a műhó az ablak olyan részére, ahova nem kell.


A fújandó minta már az ablakon van és várja, hogy fújjuk a műhót

A bonyolultabb mintákban lehetnek vékony csíkok, amik az ablakra való felragasztás után lekonyulhatnak. Ezt úgy oldottuk meg, hogy a kis vékony papír hátoldalára kis blue tack-et ragasztottunk, és így ott maradt az ablakon minden rész.

A Thor kalapácsát ábrázoló sablon az ablakra ragasztva

A ráfújás egyszerűnek tűnhet, de nem annyira az. Túl közel nem jó, ha tartjuk az üveghez, mert a sablon alá fújja, és a kezünk, az ablakpárkány, minden olyan lesz. Saját tapasztalat, amit Rubi beleegyezése nélkül fel is teszek nektek. Ő mutatja be nektek, hogy ne csináljátok, mert nagyon közel van, és fröcsköl. Nézzük meg titokban:DTávolról nem lesz elég erős. De fújhatjuk bátran, menet közben úgyis látni, mennyire látszik. Ne csak a fehéredésig fújjuk, hanem mehet vastagabban, mintha igazi hó lenne. Körülbelül így néz ki a kicsit vastagabb.


Így néz ki a felfújt műhó az ablakon

Ha kész, akkor egyből, óvatosan húzzuk le. A papírt ki kell dobni, ez a baj csak a fénymásoló papírral, hogy elázik. Esetleg, ha mellé ment pár helyen a hó, nem kell aggódni, lejön simán, papír zsebkendővel le lehet törölni.


Mutatunk pár saját készítésű sablont, hátha megtetszik nektek, nyugodtan töltsétek le, és használjátok fel, ha van kedvetek. Van, amelyik gyerekesnek tűnhet, de nem gondoljuk cikinek, hiszen még "kicsit" mi is azok vagyunk :). Tessék a sablonok:Gyertya és hóember sablon

Ez egy haladóknak való sablon, ugyanis itt a körvonalat vágjuk ki kicsit vastagabban. Rubi csinálta, sokat szenvedett vele, de megérte. A kész művet majd mutatjuk


Kidolgozott gyertya sablon papírból

Thor kalapácsa. A Manowar együttes kiadásában.


Thor kalapácsa sablon


Szív formájú sablon papírból


Karácsonyi ajándék sablon papírból


Karácsonyfa csillaggal a tetején sablon


Szép szaloncukor sablon papírból

Nem maradt más hátra, mint, hogy elbúcsúzzunk tőletek mára a kész ablakdíszeinkkel. Reméljük, hogy adtunk egy kis kezdő löketet ahhoz, hogy kidekoráljátok az ablakotokat akár a párotokkal, akár a gyereketekkel, családtagjaitokkal. Jó móka, időtöltés. Jó szórakozást kívánunk nektek. Sziasztok!

Gabi és Ruby


A gyertya már az ablakon látható a műhó spray segítségével


A Thor kalapácsa motívum már az ablakon műhóból


A felfújt karácsonyfa műhóból az ablakon


A szív formájú motívum műhóból már az ablakon


A műhó spray-vel készített ajándékdoboz


A gyertya karácsonyi ablakdísz is fenn van már

UI: Ne felejtsetek el hozzászólást írni, és szavazni, hogy milyenek tartottátok a cikket. Alul tudtok választani  lehetőség közül. Sziasztok

Címkék: , , ,