Karácsonyi ablakdísz műhó spray-vel 2.rész (Téli tájkép)

Sziasztok!


Jön a folytatás! Gondolkodtam,  mit lehetne kitalálni, valami újat ebben a témában, hiszen annyi sablon van fent a neten, hogy már nehéz újat kitalálni. Nézegettem az ablakunkat, kis keskeny, hosszúkás. Mi legyen vele...? Aztán gondoltam, hogy csinálok valami nagyot rá. Jöttek az ötletek egymás után, ahogy elkezdtem az első sablont, már a felfújása előtt tudtam, mi lesz a következő. A mai cikk témája lehetne ez is: " Karácsonyi műhótájkép alkotása ablakra". Remélem, kellőképpen felkeltettem az érdeklődéseteket, lássunk hozzá.


Az eszközökről, hogy mik szükségesek, az előző cikkünk-ben írtam. Ezt kiegészítve még hozzáírnám a rengeteg türelmet, mert ehhez kell!!! 


Vegyük elő az A/4-es lapunkat, és rajzoljunk ceruzával kis hópehely köröket. Jó sokat, hogy látványos legyen. Én rajzoltam néhány csillagot is, 4-5-6 ágúakat. Továbbá egy nagyobbacska kifliholdat, és egy hullócsillagot. De, igazából lehet rajzolni, ami éppen eszetekbe jut, pl. madár, bolygók, levelek, szivárvány, repülő, UFO, bármit. Ha kész a rajzolás, kis manikűrollóval nekiláthatunk a vágásnak. A sok kis hópehely lyukak vágása időigényes, és idegpróbáló feladat, csak a legelszántabbaknak ajánlom :D. Ha még nem gyűrtük össze mérgünkben a lapot, és még van kedvünk tovább csinálni, akkor jöhet az ablakra ragasztás. Cellux-ot használtam. A sablon lap köré is ragasztottam üres lapokat, nehogy a műhó rámenjen az ablak olyan részére, ahova nem akarjuk. Íme egy kép a fújás előtt:


A kivágott sablonok már fel vannak ragasztva blue tackkel az ablakra

Jöhet a fújás. Nem kell nagyon tömény réteget fújni, mivel a kis lyukakba úgyis nehezen menne bele, vagy leszedné a lap a leszedéskor. Olyan 10/15 cm távolságból fújjuk. Ilyen lett:

Már fenn vannak az ablakon a műhóból készült csillagok és a hó


A lapokat sajnos ki kell dobni, mert eláznak, de nem baj, nem nagy veszteség. Lehetett volna kartonból, vagy erősebb anyagból is, de én ki nem vágtam volna azokat a kis lyukakat keményebb anyagból! Elég volt ez így is:). Ja és egy megjegyzés: Ha a lapok leszedése után láttok felesleges hóspray-t, azt még akkor letudjátok törölni zsebkendővel,szalvétával.

A következő ötlet is megvolt. Milyen szép lenne az ég alatt egy szép fenyőfa. Csináljuk. Akármilyet kitalálhattok, tömöret, vagy köríveset, esetleg egy kivágott fenyőfát fújtok körbe, az is szép. Én a köríveset választottam úgy, hogy egy kis dombon legyen. Valahogy így néz ki:


Ollóval kivágjuk a sablont papírból

A kis csík kivágása után láttam, hogy ha én ezt a lapot felragasztom az üvegre, akkor a fenyő le fog szépen konyulni. Ezért gyurmaragasztót tettem a fa olyan részére, ahova kell:

A sablon hátuljára blue tack gömböket ragasztunk

Most már jöhet az ablakra ragasztás. Egyszerűbb, ha ketten csináljátok, én egyedül voltam rá. Így is megvolt, de kicsit lassabban. Itt is tettem köré "védőlapokat":

A karácsonyi ablakdísz sablonja az ablakon van

Lefújás, lapok leszedése, és egy kis korrigálás, a kis dombocskának csináltam folytatást, hogy az ablak széléig érjen. Ezt a két műveletet egy képben mutatom meg nektek:


A műhó spray-vel egy karácsonyfa körvonalát fújtuk fel az ablakra

Már fel lett fújva a hold, a csillagok, egy hullócsillag és a karácsonyfa is műhóból

Elnézést kérek, ha néha gyengébb minőségűek a képek, de nagyon nehéz este ablakot fényképezni úgy, hogy teljesen éles maradjon. De remélem, a lényeg látszik így is.

A fa bal oldalára gondoltam, hogy egy hegyet csinálok, de aztán jött egy jobb ötlet. Egy kis házikó. Ezt volt a legnehezebb megcsinálni, hiszen elég aprólékos munka duplán vágni. Ugye körvonalat akartam úgy, mint a fánál, szóval figyelni kellett minden részletre, hogy sikerüljön normálisan felrajzolni, majd kivágni. Vigyázzatok a vágásnál, a vékony részeknél nehogy elszakadjon a lap. Ilyen házat rajzoltam:

Felragasztottuk az ablakra a házikó sablont is

Itt se felejtsétek el a pót lapokat felragasztni. Fújás után:

A műhó spray-vel már a házikó is fenn van az ablakon
.
Joggal tehetitek fel a kérdést, miszerint: "A fa és a ház körül miért nincsenek hópelyhek?". Na ezaz. Rájöttem én is :). Következőképpen oldottam meg a problémát. Fogtam egy lapot, rátettem az ablakra a fenyőre, és ahol a körvonala látszódott, azt körberajzoltam, és a kimaradt részekre meg rajzoltam az asztalnál hópelyheket, kivágtam, és felfújtam. Vigyázni kell itt, hogy a már felfújt mintákat ne sértsük meg az új sablon felragasztásánál. Inkább várjunk kicsit, míg biztosan megszáradtak a kész minták.

A felragasztott hó sablon az ablakon

Felfújtuk a havas sablont is az ablakra műhó spray-vel

Ezt megcsináltam a kis ház után a fenyővel is:

További hópihéket fújunk fel a spray-vel az ablakra

Felfújás, papír leszedés, és kész. Íme, a mai nap végeredménye:


A téli táj már majdnem teljes az ablakon, amit műhó sprayvel készítettünk

A fenyő bal oldala felett maradt egy kis üres lyuk, de arra már nem volt energiám, úgy hagytam aznapra. Annak a befejezése, és a tájkép folytatása a következő cikkben lesz olvasható, látható, mivel még csak most fogok nekilátni. Egy jó másfél órát elvoltam ezzel, szóval tényleg, türelmesnek kell lenni hozzá, de higgyétek el, megéri. A képek nem is annyira adják vissza,mennyire szép. Ha igazi különlegességet szeretnétek az ablakra, csináljátok meg!

Ötleteket, kérdéseket várok. Ne szégyenlősködjetek, bátran kérdezzetek, azért vagyunk itt, hogy segítsünk, ha kell. Ennyit mára. Egyre jobban közeledik az év legszebb ünnepe, készüljünk rá méltóan! Szavazhattok a cikkre. Nyomjátok meg bátran bármelyik lehetőséget!

Sziasztok, üdvözlünk titeket innen Glasgow-ból! 


Gabi és Ruby

Címkék: , ,