Taylor Walker Pub- Grosvenors / Edinburgh

Sziasztok!!!


A mai napon egy szerintünk nagyon hangulatos pub hálózatot mutatnánk be Nektek. Azt már talán említettük, hogy itt másképp néznek ki a kocsmák vagy pub-ok, mint otthon, de eddig még nem nagyon írtunk róluk. Amíg otthon a kocsma szó hallatán egy kicsit "lepukkadt" vagy "alkoholistákkal" teli hely jut először az eszünkbe, itt kicsit másabb a pub szó mögötti tartalom. Persze, itt is lehet találni züllöttebb kocsmát, meg otthon is elegánsabbat, de mégis, ha valaki eljön ide a UK-be és bemegy egy kocsmába, szerintem tudja majd első látásra, hogy miről beszélek....


A Taylor Walker nevű pub lánc a tradicionális brit kocsma világát és atmoszféráját próbálja átadni a látogatók számára. A legtöbb ilyen pub Londonban van, és azon kívül számos Angliában található, mégis jutott egy ilyen hely Edinburgh-ba is itt a messzi északon, szóval ha valaki Skóciába jön, akkor is meg van az esélye, hogy betekintsen ebbe a világba. Sajnos Glasgow-ban nincs Taylor Walker kocsma, de azért az itteniek sem olyan rosszak. :P Mégis, nekünk ez a hely kifejezetten elnyerte a tetszésünket, amit szerintem látni fogtok a lenti képekből is. 

Szóval, a cég történetéről annyit érdemes tudni, hogy meglepő módon a névadó személy alapította 1730-ban, London keleti részében az első ilyen kocsmát és hogy mindig is nagy hangsúlyt fektettek a minőségi étel-és italválasztékra. Másodszor pedig arra, hogy a vendég egy kellemes helyre léphessen be, ahol kikapcsolódhat. Ennek a pár célnak a beteljesítése szerintem teljesen sikerült, nézzetek szét hát egy brit "kocsmában":
   
Nos, most akkor leírnék pár megfigyelést, hogy milyen különbségeket vettünk észre az otthoni és az itteni kocsmázás között...

1. Ami nekem nagyon furcsa volt, és még mindig az egy kicsit, hogy amikor itt az emberek "kocsmázni" mennek, akkor ez egy "alkalomnak" számít, és kiöltöznek emiatt. Mi magyarok, amikor otthon kocsmába megyünk, akkor az nem jelenti azt, hogy kiöltözünk: csak bemegyünk, iszunk, beszélgetünk a barátainkkal a hagyományos, hétköznapi ruháinkban. Viszont, itt ez nem így működik.... Én elég kínosan éreztem magam az első kocsmázásomkor itt emiatt, hiszen az összes kolléganőm mind nagyon csinosan jött, kicicomázva, én meg "átlagosan".... Szóval az első különbség az öltözködésben jelenik meg. 

2. Itt kb minden kocsmának két bejárata van: az egyik a "pub" ajtó, ami az ivós részhez vezet, a másik kapu pedig a "lounge" részleg, ahol enni is lehet. Érdekes megjegyezni, hogy itt a legtöbb kocsmában van konyha is, ahol főtt ételt is felszolgálnak, lehet, hogy nem nagy a választék, de valami mindig szokott lenni. Szóval kicsit olyan az érzésem, mintha egy kocsma és kisebb étterem lenne maga az itteni "pub". 


3. A berendezés általában faburkolat mindenhol, ami engem sokszor egy hajó fedélzetére emlékeztet. Vastagabb fapadló, sötét barna pác, és olyan érdekes, régimódi vonásokat látok többnyire. A fa lambéria például olyan érdekes, nagyon sokszor olyanok kicsit, mint egy giccses képkeret; sávokban hosszan domború csíkok futnak a falon vízszintesen. Nem negatív értelemben írom ezt, nekem tetszenek, csak mégis más ez az otthoni kocsmákhoz képest.


4. Itt annyira nem idegen a gondolat, hogy gyerek is tartózkodik a kocsmában. Persze csakis szülői felügyelettel, de azért otthon furán néznék, ha a kocsmában ott futkosna egy kisgyerek az asztalok között... Valószínű azért van ez, mert ennivalót is lehet kapni a lounge részen, és vannak akik betérnek enni, akár gyerekkel is. Egyébként tényleg, viccet is csinálnak ebből néha, egyik közeli kocsmán ez a kiírás volt látható egy ideig:Azoknak, akik nem tudnak angolul, itt a fordítás: "Azok a gyerekek, akikre nem vigyáznak, el lesznek adva a cirkusznak!" Sőt, azt is láthatjátok, hogy a táblán az áll, hogy minden nap frissen főtt ételeket lehet kapni!!! 

Na ennyi elég is mára, amennyiben vannak kérdéseitek, tapasztalataitok, kommentjeitek, vagy bármi más, akkor írjatok Nekünk :) Osszátok meg velünk véleményeteket :)

Akinek tetszik a Taylor Walker nevű lánc, a hely weboldalán többet is megtudhat az itallapról és étlapról: 
https://www.taylor-walker.co.uk/

További minden jót kívánunk Nektek. 

Puszi:

Ruby és Gabi

Címkék: , , ,