Kagyló fácska készítése :)

Sziasztok blog olvasók :)


A mai napon szeretném Nektek megmutatni, hogy hogyan lehet felhasználni a kisebb méretű kagylókat, amiket akár egy nyaralás alatt szedtetek össze, vagy már régóta állnak otthon. Azon kívül, hogy csak állnak egy dobozban, vagy egy kis üveg edénykében, nagyon szép dolgokat lehet kihozni belőlük. Míg a nagyobbakból, készíthettek kagyló függönyt, amit egy régebbi bejegyzésben már megírtam, hogy hogy kell, a kisebbek nagyon alkalmasak arra, hogy otthoni díszeket készítsetek. Ezek közül, az egyik legjobb, szerintem ez a kis fácska, ami szép ajándék másoknak, vagy jópofa dekoráció a lakásotokba. Szóval így fog kinézni a kész remekmű, ha nekikezdtek: A hozzávalók:


-kell egy kis drót (hobbi boltból könnyen beszerezhető, válasszatok akármiylen színt ami tetszik, én az ezüst mellett döntöttem)

-kell egy kő az alapnak, én azt is gyűtöttem :) olyat keressetek, ami nagyjából lapos, és jól megáll a vízszintes felületeken
-olló
-fogó (kézzel is lehet, de ha van fogónk, az jobb)
-egy fúró, vagy csavarbehajtó cserélhető fejjel (vékony fejet tegyetek bele, hogy kis, precíz lyukakat tudjatok fúrni)
-kis kagylók
-és a felület, amin fúrhattok: én ehhez  vaskos telefonkönyvet vagy magazint használok :)
Lépések:

1. Először át kell fúrni a kis csigákat vagy kagylókat. Ezt nagyon óvatosan csináljátok, mert vannak, amik sajnos eltörnek ilyenkor. A lyuk akkora legyen, amin a drót kényelmesen átfér.
2. Ezután vágjunk egyforma hosszúságú drótokat, kürölbelül olyan 45 centimétereseket, de ez attól is függ, mekkora fát szeretnénk. A közepére fűzzök fel az első kagylót, majd kezdjük csavargatni a drótot, hogy egy olyan 1 cm-nyi részen csavarva legyen, és stabilan álljon a kagyló vagy ez esetben a csiga. 

3. Ez után még ezzel a módszerrel haladva, tegyünk még 2 csigát erre a drótra, egyet jobbra, a másikat balra, és azokat is csavargassuk meg rendesen. Így kapjuk meg az első ágat. 4. Az előbb leírt ágból, készítsünk még anyit, amennyit csak tudunk. A drótok végei maradjanak hosszúak, semmiféleképp ne vágjuk le ezeket, hiszen ezek alkotják majd a vastagabb ágakat, és a fa törzsét.


5. Most jöhet az igazán izgalmas rész: most fogjuk összeállítani a fát. A kis ágacskákat próbáljuk össze, hogy állnának, hogy illeszkednek egymáshoz színben, formában. Attól függően, hogy milyen típusú fa legyen, igazítsuk úgy az ágakat. Amint kiválasztottuk, hogy melyik lesz a legtetején, úgy kezdjük el hozzá csavargatni a többi ágat. Igazán nagyon egyszerű folyamat, mindig csavargatni kell a drótokat, amíg össze nem állnak feszesen.
6. Ezt a csavargatást folytatjuk végig. Ügyeljünk arra, hogy a fa stabil legyen, és hogy egyenletesen minden irányba álljanak ágai. Amint úgy érezzük, hogy elég nagy lett a fa, az összes maradék drótot kezdjük egymásra csavarni, így kialakítva a törzset. Ha ez is elég hosszú, akkor kezdhetünk gondolkozni, hogy hogyan illeszkedik majd a fa a kőre. 
7. Most, állítsuk rá a fánkat a kőre. A maradék drótokat osszuk 3 felé, hogy szép gyökérzetet alakíthasusnk ki belőlük. Találjuk meg a jó pontot, hol mutat a fa a kövön. Majd csavarjuk össze a gyökereket is. Ügyeljünk, hogy stabil legyen és elég szoros.


8. Végül, rögzítsük a drótok végeit a kő alján. Én nem ragasztottam semmit, végig szorosan sodortam a drótokat. Itt az alján is ezt tettem.  Tehát nincs más teendőnk, csak erősen sodorjuk össze rendesen, és állni fog. :) 


9. Ilyen egyszerű, és már kész is!!! Ha valakit megnyugtat a ragasztás, akkor tegye azt, de szerintem felesleges. :) Igen jó móka a készítése, és szerintem nagyon mutatós tud lenni ;) És persze szép emlék is :)


Sok puszi nektek :) Remélem, hogy el tudjátok ti is készíteni, ha sikerül, akkor írjátok meg :) Akár képet is küldhettek róla :)

Minden jót!!!!!


Ruby és Gabi 

Címkék: , ,