Muffin mécses

A mai nap, szeretném nektek megmutatni az egyik kedvenc gyertyém készítését, a muffin gyertyákét.  Igazából, ez szerintem nem csak az én egyik kedvencem, hanem sokan mások is kedvelik őket, hiszen a lényeg az egészben, hogy pontosan úgy nézzenek ki, mint az igazi muffinok. Az elkészítésük nem bonyolult, mondjuk egy kicsit pepecses, de szerintem megéri. :) Hogy kedvet kapjatok, itt egy kép róluk, ezeket fogjuk elkészíteni ma együtt, lépésről-lépésre: 


A megtévesztés végett, meg is "terítettem" a kép kedvéért :D Szóval ezekre az alapanyagokra és eszközökre lesz szükségünk:Tehát szavakban: viasz, kanóc, gyertyatüske, illóolaj, zsírkréta, szilikon muffinforma, díszítéshez szórható süti díszek, a krémhez: pár mécses, és persze a dupla főző edény, az alsóban víz, meg keverőpálcika.

1. Először, mérjük ki az első muffin "tésztájának" megfelelő mennyiségű viaszt. Kicsit lehet púpos, hiszen tudjátok, a viasz ha megolvad, akkor kicsit összébb megy, sőt amikor megszilárdul, szintén visszaesik.


2. A megfelelő mennyiséget öntsük bele a lábosba, adjunk hozzá egy kis színezéket (zsírkrétát), amilyen színűt szeretnétek.

 3. Majd a szilikon formába tegyük bele a már megcsomózott kanócot, amit a gyertyatüske tart majd a muffin alján. Egy kis pálcikával biztosítsuk be, és figyeljünk, hogy a gyertyatüske maradjon középen!


4. Közben, megolvadt a viasz a muffin tésztájához, hozzáadhatjuk a  tetszőleges illatú illóolajat.


5. Majd óvatosan beleöntjük az olvadt viaszt a muffinformába. Figyeljünk, hogya gyertyatüske középen maradjon!
6. A másik muffint ugyanígy készítjük el, én azt egy kis barna és fekete zsírkrétával színeztem be, hogy csokisnak tűnjön. 
7. A gyorsabb hűtés érdekében, belerakhatjuk hidegvízbe is a szilárduló viasz muffinokat. Szerencsére úszik a vizen! 


8. A megszilárdult "muffin tésztákat", kivesszük a szilikon formából. Nagyon egyszerűen kijönnek. Mivel nem használtam sztearin-t, így a zsírkréta nem 100%-osan keveredett el a viasszal, ezért látható a "rétegződés". A nehezebb zsírkréta, lemegy az aljára szilárdulás közbnen :) Szerintem így még szebb, szóval, én örülök ennek. Akit ez zavar, használjon sztearint :)8. A krém elkészítéséhez összetörünk pár mécsest. Igazából a sima viasz is jó hozzá, de ez már alapból fehér, már halványan színezett, szóval tökéletes a krémhez. 


9.  Megolvasztjuk, és ha szeretnénk teheünk hozzá még színezéket. Én egy kis krémszínű zsírkrétát tettem bele. 


 10. Majd megolvad, tehetünk bele illóolajat. 


11. Most félre kell tennünk, és megvárni, amíg elkezd szilárdulni, de nem teljesen. Olyan állapotban kell lennie, hogy kanalazható legyen, mint egy besűrűsödött méz. 12. És akkor, ha iylen, és már kihűlt a "tészta", szóval szilárd a teteje, akkor lehet rákanalazni a "habot" vagy a "krémet", ne tegyük rá folyékonyan, hiszen akkor le fog folyni az oldalára, és nem lesz szép.... Plusz egy tipp: a szilikon forma ne legyen rajta, amikor rátesszük a krémet! (a kép ellenére).


13. Segíthetünk a kanalazáskor a kezünkkkel, igen iylenkor kicsit viaszosak leszünk,de semmi gond :) A nehézség, hogy a kanóc valahogy mindig bele akar lógni, szóval azt valahogy oldjuk meg, hogy ne legyen útban. 


14. Majd szórjuk meg a süti díszekkel. Kicsit bele is nyomkodhatjuk őket a viaszba, hogy tuti ott maradjanak, de csak finoman!


15. És készen is vannak a muffin gyertyáink :) Lehet sokféle variációban gondolkozni, a tészta részt esetleg mozaikosan megoldani, pl sima piskóta tészta szín, piros mozaik darabokkal, mint ha meggyes lene, vagy gyümölcs darabokkal teli. (A mozaikos gyertya techinkája az előző cikikünkben: katt ide). Aki ajándákba készíti, be lehet átlátszó fóliával csomagolni, és egy szép szalaggal masnit kötni rá. Szóval ennyi :) 


Szerintem nagyon aranyosak, és kiváló ajándék ötlet, főleg lányoknak, nőknek, akik szeretnek sütni, de szeretik a mécseseket is :) Mondjuk szerintem a legtöbb nő szereti a mécseseket és a gyertyákat, főleg ha illatosak, szóval az, hogy muffin formájúak, csak még jobbá teszi :D 
Remélem tetszik nektek is a muffin gyertya, és készítetek párat :D Ha tetszett nektek a bemutató, nyugodtan szavazzatok a cikk alján, vagy osszátok meg írásunkat :) 


Puszi, 

Ruby és Gabi :) 

Címkék: ,