Glasgow - Pollok Country Park

Sziasztok blog olvasók!
A mai nap egy újabb parkot mutatnék be nektek Glasgow-ban: a Pollok Country Park-ot. A park Glasgow déli részén helyezkedik el, és érdekessége, hogy ez a legnagyobb park Glasgow-ban, 146 hektáros a területe. A park nagy része erdős, de van benne kis folyó is, és igazán jó kikapcsolódás ellátogatni ide, hiszen csomó dolog van itt. Ezt bizonyítja az is, hogy "Green Flag Award" díj nyertese lett 2014/2015-ben. És persze nem utolsó sorban, minden nagyon nyugis, végre távol a városi forgalomtól és zajától. 


Az egyik fő ok, amiért érdemes ellátogatni ide, az az, hogy lehet látni skót marhákat. Őket szinte mindenki szereti, hiszen nagyon aranyosak, kis frufrus fejük van. A felföldi marhák Skócia területén őshonosak, ezért ha valaki Skóciába jön, szerintem érdemes megnéznie őket. Itt a parkban egy csomó van belőlük, és olyan, mintha igazi élőhelyükön látnánk őket. Íme pár kép, csak hogy lássátok őket, szerintem nagyon aranyosak:

A parkban van még a Pollok House, ami a híres Maxwell család otthona volt. Az épület az Edvárdi időszak  (1900-as évek) hagyatéka a mai napig jó állapotban van, belül gyönyörű bútorok vannak, számos esküvőnek ad otthont. Sőt, sokan az esküvő után a fotózást a parkban tartják. Egyébként, a Pollok House-t 1752-ben építették, Glasgow egyik legelegánsabb családi otthonának tartják.
A Pollok House-től nem messze van egy csodás kis romantikus hidacska is, meg kis vízesés:
Sőt, láthatunk egy egész nagy "veteményest", ahol a gyerekeknek meg lehet mutatni, mi hogyan nő, mit, hogyan termesztenek. Szerintem ez fontos, hogy láthassák, és tudják is, hogy a paradicsom nem a "Tesco"-ban terem. Egyébként, úgy tűnt, hogy akik családok ott voltak, jól érezték magukat nagyon, és a gyerekeknek is tetszettek ezek a dolgok.


A parkban van még ilyen kis pálmás rész, telis-tele van mindenféle szebbnél-szebb növénnyel. Szerintem nagyon gyönyörűek a kertes részek a parkban:


Továbbá, lehet látni lovakat is, az istállójuknál meg is lehet őket simogatni. Nagyon kis barátságosak voltak. Még egy dicsőségtáblájuk is van!


A parkban lehet piknikezni, nagyon szokszor láttunk padokat erre a célra. Egyébként nyilvános wc-k is vannak, szóval kiváló célpont egy kis nyári piknikhez is akár. A park 2008-ban elnyerte az Európa Legjobb Parkja díjat, szóval én azt mondanám, megér egy látogatást.A park még otthont ad a Burrell Collection-nek is, amiről egy későbbi cikkben még bővebben írunk majd nektek. Remélem, lesznek közületek páran, akik kedvet kapnak egy kis nyugis piknikezéshez a parkban, vagy csak egy kis sétához, a tiszta levegőn. 

Üdv mindenekinek: 


Ruby és Gabi

Címkék: , , ,