Kelvingrove Art Gallery and Museum

Sziasztok!
Folytatnám a sort egy újabb glasgowi látványossággal, vagyis inkább múzeummal. A Kelvingrove Múzeum és Galéria, Glasgow "West End"-jén várja a látogatókat, közel az egyetemhez (University of Glasgow). Konkrétan nem lehet meghatározni, hogy ez egy "közlekedési" múzeum vagy egy "szépművészeti", mint ahogyan otthon kategóriákra vannak szedve a kiállítások, és akkor azokat egy helyen halmozzák fel, nagy mennyiségben. Itt, a múzeumokban mindenből van egy kicsi: külön termekben kaphat a látogató egy kis ókori egyiptomot, egy kis természettudományt és művészetet is. Szerintem ez egyébként nagyon találó, főleg ha vannak gyerekek is, mert akkor mindenki megtalálja azt, ami őt érdekli.A múzeum látogatása ingyenes, aki szeretne adakozhat, "belépő" gyanánt. Amikor belépünk, akkor kedvesen köszöntenek mindenkit, és adnak egy térképet, amivel körbe lehet járni a múzeumot. A bejárat egy hatalmas hallba vezet, ahol  le lehet ülni kávézni vagy sütizni a kiállítás körbejárása előtt / után, avagy, ha valakit érdekel, beülhet és meghallgathatja az orgonajátékot, ami minden nap délután 1 órától hallható (általában fél órás). Nekem ez a múzeum nagyon a szívemhez nőtt, már többször is meglátogattam, leginkább az "Éjszaka a múzeumban" című film múzeumához tudnám hasonlítani. Nagyon tetszenek a hatalmas kitömött állatok, a vízpartok élővilága rész, a trópusi esőerdő lepkéi, meg hát a dinoszaurusz csontok, és az ókori egyiptomi részleg. Valójában, szerintem ez egy igen jó kiruccanás, mindenkit leköt. Íme pár kép, de persze annyi minden van, hogy nem lehet mindet megmutatni, főleg, hogy akkor nem lenne meglepetés azoknak, akik még nem jártak itt. Szóval nem rántom le a  leplet mindenről, csak egy kis ízelítőt adok nektek:
A múzeum emeletén még egy kisebb művészeti galéria is várja a látogatókat, francia, holland és skót festők műveivel. Többek között, láthatunk Van Gogh, Rembrandt, Monet, Picasso képeket, habár a galéria büszkesége egy bizonyos Salvador Dalí festmény: a Krisztus a kereszten. A festméyneken kívül, szobrokat is láthatnak a művészetre nyitott látogatók, szóval ebből is egy kis betekintés:


Egyébként, a műzeumnak mindig van időszakos kiállítása is, azokra aki be akar menni kell jegyet venni, az általános kiállítás viszont mindig ingyenes. A múzeumot egy óriási park veszi körül, amiben szintén érdemes kicsit sétálni, hiszen nagyon szép az is. 

Remélem elnyeri a tetszéseteket, és elmentek ide jó sokan :)

Üdv:

Ruby és Gabi

Címkék: , ,