Kerítés és emelt fűszerágyás raklapból

Sziasztok,
A következő cikk is a kreatívkodásról szól majd :). Az előző cikkünkben már láthattátok, hogy üvegházra is lehet hasznosítani ezeket a faelemeket, most két könnyebb, gyorsabb "talámánnyal" készültem. Kerítésünk nem volt még a kert elején, pedig már a harmadik évet tapossuk kint, nekem pedig maradt egy felesleges palettám. A második pedig egy kis fűszerágyás lesz. Szóval lássunk is hozzá az építésnek :)...

Raklap kerítés:

Hozzávalók: 1 db raklap, fafűrész, vagy dekopírfűrész, néhány ránkmaradt léc, kültéri fapác, lakk., szög, kalapács

Nagyon egyszerű a dolgunk, félbevágjuk a raklapot vízszintesen, és kb. vihetjük is ki a kertbe.A 4 keresztlécből az egyiket beássuk a földbe, jól beletapossuk, néhány követ is lehet köré tenni, az is díszíti, nem csak tarja. Így néz ki:


Ha ez kész van, akkor jöhet a kibővítés. A megmaradt léceket egyszerűen összeszögeljük L-alakban, beleszúrjuk a földbe, és hozzászögeljük a raklaphoz. Ezután már csak a kültéri pác, lakk maradt. Én egy mixet vettem a fontos boltba 1 fontért. Lekentem, és kész is:


Megvédeni a betörőktől nem fog, ez inkább dísznek szolgál. Lehet az aljába ültetni bármit, mi levendulákat tettünk:Emelt fűszerágyás:


Hozzávalók:  Raklap, vagy sima lécek, szög, kalapács, kültéri lakk, pác, fűrész

Ezt a kis ágyást azért találtam ki, mert volt egy rész a kertben, ahol nem volt semmi. Kiélhettem a kreativitásomat, gondolkoztam, mit kéne oda tenni? Végül az eredmény nemcsak nekem, de a páromnak is nagyon tetszett. Piramis alakú lesz. Hajrá...


Fűrésszel vágtam 8 db olyan 30cm-es karót. Ebből 4 db-ot szúrjunk le olyan távolságra, amilyen hosszúak a léceink. Majd egyszerűen csak szögeljük hozzá őket. Mint egy kis homokozó. Megtöltöttem földdel. A következő emelet már kicsit kisebb lesz. Ennek megfelelő méretűre fűrészeljük a léceket. Ismét jön a másik 4 karó, leszúrjuk, majd hozzászögeljük a faléceket. Ismét földfeltöltés következik. A 3. szint már olyan kicsi, hogy nem kell karó, csak magát a 4 kis lécet összeillesszük, beleszúrjuk a földbe és összekalapáljuk. Ezekről nem csináltam képeket, mert olyan egyszerű.  Kész is van. A tetejébe poénból beleültettem egy szál rozmaringot. Itt egy kép a pácolás előtt:


Eztuán az alsó szintbe ültettem bazsalikomokat, a másodikba meg snidlinget. Egy hónap műlva ki is keltek. Itt a végeredmény a páccal való lekenés után:


Remélem, kedvet kaptatok valamelyikhez, mert nagyon jó időtöltés, és feldobja a kertet. Nincs is jobb, mint egy kis friss bazsalikom pl. az olasz tésztaételekhez. Sokkal erőteljesebb az íze, mint a szárítottnak. Jó barkácsolást nektek, kérdéseket írhattok bátran.
Sziasztok, szép napot,

Gabi és Rubi

Címkék: , , , ,