Múmia mécses

Sziasztok,

A nagy áruházakhoz hasonlóan mi is jó előre elkezdünk titeket ráhangolni a következő "ünnepre". Tavaly már kreatívkodtunk párat halloween témában, ezeket a cikkeket elolvashatjátok itt:  Hallowen-i tökfaragás 2012 , Halloween-i tökfaragás 2013, szellemes muffin, virsli múmiák

Itt Glasgow-ban már egy hónapja ki vannak téve a halloween-i díszek, maszkok, műhajak, sminkek,stb. Az meg már tényleg túlzás, hogy szeptember közepe van, és tegnap láttunk karácsonyi kínálatot az üzletekben. Na de maradjunk az előzőnél. A mai nap szeretnénk pár ötletet bemutatni nektek, hogyan is lehet könnyen, olcsón otthonunkba varázsolni egy kis halloween-i hangulatot. 

Alapul egy nagyon jó könyvet használtunk Rubival, amit tavaly anyukám küldött ki nekünk csomagba. Ezúton is szeretném megköszönni neki, nagyon jó ötletek vannak benne. Szóval az alapok nem sajátok, de kiindulásnak tökéletesek. Első két díszünk a múmia mécsestartó:

Múmia mécsestartó 1:

Hozzávalók: 1db 2dl-es pohár, géz, papír, fekete tempera, mű szemek, olló, cellux, föld, mécses, pillanatragasztó, vagy teknokol ragasztó.

Múmia mécsestartó alapanyagok

Először vágjunk ki a sima fehér lapunkból egy akkora darabot, ami körbeéri a poharunkat, szélessége pedig kb. 2-3 cm legyen. Ha ez megvan, fessük be fekete temperával. Persze akinek van fekete lapja, használhatja azt is, nekem nem volt, így befestettem.

Múmia mécsestartó készítése

Ezután a papírcsík egyik végére tegyünk egy celluxot és ragasszuk rá a pohárra, majd csavarjuk körbe, és a másik végét ugyancsak erősítsük oda a pohárhoz.

Múmia mécsestartó dekoráció készítése Halloween-re

A következő lépés a műszemek felhelyezése. Ilyeneket könnyen beszerezhettek kreatív boltokban, vagy akár 100Ft-os boltokban is, nagyon olcsóak. Egyszerűen pillanatragasztóval csináltam.

Pillanatragasztóval felrakjuk a szemét


A szemek készen is vannak

Már most jól néz ki, de nem hagyjuk abba itt! Most jön a legjobb rész, a múmiává alakítás. Nekem vastag géztekercsem volt, szóval hosszában ketté kellett vágnom. Nagyon könnyű ismét, az egyik végét cellux segítségéve a pohár aljára erősítjük, és elkezdjük körbetekerni. Amikor a szemhez érünk, azt természetesen szabadon kell hagyni. Amint körbeért, a második cellux jön.

A géz tekerése


Készül a múmia mécsestartó


Kreatív Halloween-i dekoráció házilag


Mindjárt kész

Most mehet bele a föld olyan 1/3-ig. Ez azért fontos, mert ha ilyen szűk a pohár, akkor az alján levő gyertya túl közel lenne az üveghez, könnyen eltörhet a hőtől. 

Egy kis földet bele!

Aztán beletettem a mécsest, és készen is vagyok, tádááám!!!


Házilag készített mécsestartóNézzétek, mit tud sötétben:

A dekoratív dísz világít a sütétben


Halloween-i dekoráció házilag

Nagyon hangulatos este, akár többet is csinálhattok, nem fog pocsékba menni a pohár, könnyen le lehet szedni róla a gézt ,és a papírt is. Következik Rubi múmiája!

Múmia mécsestartó 2: 1 db szögletes üvegpohár, géz, papír, mű szemek, olló, cellux, mécses, pillanatragasztó, vagy teknokol ragasztó

Az eljárás ugyanaz, mint az előzőnél. Ami más, hogy Rubi narancssárga papírt hasznnált fekete helyett, és mivel alacsonyabb a pohara, ő nem tett bele földet. Illetve a papírcsíkot sréhen ragasztotta fel, nem egyenesen De nem is szaporítom tovább a szót, nézzétek a képeket :)


Ferdén ragasszátok fel a narancsságra csíkot!


Jöhetnek a szemek felragasztása!

Majd körbe kell tekerni gézzel


Kreatív ötlet Halloween-ra

A múmia mécsestartók házilag


A múmia mécsestartók házilag

A variációk száma végtelen, mi is kísérletezünk majd tovább. De szeretnénk kérni titeket, hogy ha megcsináltátok a sajátotokat, küdjétek nekünk el e-mail-ben, szívesen megnéznénk, ti mire jutottatok. Az elérhetőségeinket  itt találhatjátok meg:  Kapcsolatok

Szóval dekorálásra fel, legyünk ismét gyerekek!Hamarosan jön a második rész, sziasztok,

Gabi és Rubi

UI: Egy kis extra a végére, skót boltokban ilyen Halloween "játékok" vannak idén ( brutális ):


Címkék: , , ,