Üvegbe zárt tündér

Sziasztok!

Üvegbe zárt tündér dísz

Amikor először megláttam az egyik ilyen tündéres üveges ötletet, rögtön tudtam, ezt ki kell próbáljam! Mivel szeretem a tündéreket, úgy éreztem, hogy egy ilyet mindenféleképp készítenem kell, és hát mondanom sem kell, hogy nagyon izgatottan álltam neki ennek a kis project-nek, miután végre be tudtam szerezni a világítós, foszforeszkáló festéket. Azt kell mondanom, hogy nem csalódtam, ezért ajánlanám nektek is, hogy készítsetek ilyet! ;) Nagyon egyszerű, egy kis türelmet igényel, azon kívül tényleg semmi más nem kell. Tehát, aki szeretne egy kis mesés vagy tündéri fényt vinni a lakásba, az kezdjen bele nyugodtan! Teljesen jó dekoráció Halloween-re is, de egy gyerekszoba éjjeli szekrényén is simán el tudom képzelni.


Hozzávalók:

Üvegbe zárt tündér alapanyagok


- foszforeszkálós / világítós festék
- egy már nem használt, kimosott és száraz üveg
- vékony ecset
- cérna
- karton papír a tündérhez
- gombostű
- cellux

Elkészítés:

1. Válasszunk egy vékonyabb ecsetet, mártsuk bele a festékünkbe, és kezdjünk el kis pici pöttyöket festeni az üveg aljára. Érdemes az üveg alján kezdeni, és onnan tovább halatni az üveg oldalára. Akármilyen hihetetlennek is tűnik, ennyire egyszerű ez az egész. Ennyit kell tenni mindvégig. 

Pici pöttyök festése a befőttesőveg aljára

2. Ha az üveg alja kész, akkor folytathatjuk belül a pöttyözést az üveg oldalán. Próbáljunk meg véletlenszerűen kisebb-nagyobb pöttyöket készíteni, hogy változatosabb legyen a minta. 

Pici pöttyök az öveg falára

Készül a kreatív világító dísz!

3. Szépen haladjunk körbe-körbe mindaddig, amíg el nem készül. Én hagytam egy kis ovális lyukat, ahol majd be lehet kukucskálni az üvegbe, hiszen akartam készíteni bele egy kis tündért is! 

Teljesen bepöttyözve

Kis részt kihagyunk középen a tündérnek

4. Amíg elkészítjük a tündért, addig hagyjuk száradni az üveget. Ha valaki gyorsítani akarja a folyamatot, használhat hajszárítót a szárításhoz. A tündérhez nem használtam sablont, én rajzoltam egyet, akkorát, ami az üveghez szerintem arányos méretű volt. Miután megrajzoltam, kivágtam, majd befestettem a tündért is foszforeszkáló festékkel. Hagytam őt is megszáradni. 

Tündér sablon


Fessétek be

5. Amikor már megszáradt a tündér, kilyukasztottam, és felfűztem egy vékony cérnaszálra. Az üveg tetejét pedig szintén kilyukasztottam, és átfűztem rajta a tündér cérnáját, cellux-szal pedig odaerősítettem az üveg tetejéhez. 

Akasszátok fel cérnára a tündért

Lyuk a befőttesüveg tetejére

A cérnát ragasszátok oda az üveg tetejére!

6. Végül pedig elérkezett a várva várt pillanat! Töltsük fel az üveget lámpafénynél egy olyan 5 percig, majd oltsuk le a villanyt, és máris láthatjuk a tündérünket világítani! Szerintem nagyon aranyos, és el lehet nézegetni egy ideig! Sokszor fel lehet tölteni, és újra megnézni az üvegbe zárt tündért! (Vannak gyengébb és erősebb színű világítős festékek, így előfordulhat, hogy több rétegben kell felvinni, hogy igazán erős fényhatást érjünk el. Én kátszer festettem át a pöttyöket).

Töltsétek fel a foszforeszáló festéket fénnyel!

Sajnos, az én fénkyépezőm ennél jobb képet nem tudott csinálni a vak sötétben, de biztosíthatlak titeket róla, hogy élőben nagyon szépen néz ki!!!! Szóval bíztatlak titeket arra, hogy elkészítsétek ezt, akár magatoknak, akár a gyerekeiteknek, akár másnak! :) 

Foszforeszkáló üveg

Foszforeszkáló üveg dísz

Mindenkinek minden jót kívánunk, és kérlek titeket, szavazzatok a cikk alatt, osszatok meg minket és írjatok kommentet! Sziasztok:
Ruby és Gabi 

Címkék: , , ,