Dinnyemadár gyümölcsöstál

Sziasztok!


Gyümölcsöstál görögdinnyéből


Kicsit későn kreatívkodunk dinnyével, de egyik nap eszembe jutott, hogy régen csináltam egy ilyet a családomnak, és kicsit nosztalgiázni támadt kedvem. Persze nem utolsó sorban, nektek is meg szeretném tanítani ezt a gyümölcstálat, gyönyörű, és biztos nagy tetszést fogtok aratni vele. Kezdjük is:Hozzávalók:  1 db kisebb dinnye (micsoda meglepetés :D ), sima fehér fénymásolópapír, ceruza, olló, cellux, vékony pengéjű kés, tálca alátétnek, fogpiszkáló/tű, vegyes gyümölcsök (konzerv is jó), dinnyevájó, evőkanál, hurkapálcaEgy nagy műanyag tálcán dolgozzunk végig. Előszöris, a dinnyének kell egy talp, szóval vágjunk neki egyet egy nagy késsel. Vékonyan!!!Talpat vágunk a görögdinnyének

Most jöhet a madár feje. Használhattok akármilyen sablont, vagy kimásolatjátok a netről, de az enyémet is használhatjátok, itt van:
Madár fej sablon

Ezután vágjuk ki ollóval, majd mérjük oda a dinnyéhez. Kicsit a közepétől fejjebb tegyük. Ragasszuk oda cellux-szal az aljánál, aztán tűvel, vagy valami hegyessel rajzoljuk körbe, hogy aztán látszódjon a körvonala a dinnyén.

A sablon átkarcolása


Itt már a görögdinnyén is látszik

A szárnyakat egy A/4-es lapra rajzoljuk úgy, hogy azt előbb keresztbe félbevágjuk. utána hozzámérjük a dinnyéhez, hogy pont összeérjen a fejrésszel, így:

Szárny sablon


Karcoljátok át ezt is!

Ez a rész kb. a dinnye feléig fog érni. Az utolsó összekötő rész a farok lesz, íme:

Madár farok sablon


Felhelyezés

Miután meg van ez a két sablon, óvatosan cellux-szal ragasszuk rá a dinnyére. Aztán jöhet a tűvel való kaparászás, és a vágás :D. Én a fejrésznél kezdtem. Próbáljatok mindig kis részt kivájni a dinnyéből, ne vágjátok egybe körbe az egész sablont. Csináljatok kis karikákat, amiket apránként kiszedhettek. Így nem fog megrepedni, és eltörni :

Dinnyefaragás


Dinnyefaragás

Már látszik a madár feje

Ahogy látjátok, én két kis lyukat vágtam a fej mellett. Ezután a tetejét kell teljesen levágni. Persze a sablon felett kell egy kört vágni, aztán óvatosan levenni a "fejét":


Görögdinnye vágása


Körbevágva

Ezután folytathatjátok a vágást a szárnyakkal. Vigyázzatok, könnyen megrepedhet, óvatosan kicsiket vágjatok, ne erőltessétek a kést. Közben folyamatosan lehet egy evőkanállal a "fölösleges" dinnyehúst kiszedni egy tálba:

Cakkok


Egyre szebb

Most a késsel megcsiáljuk a tál közepét, üregét. Vigyázzatok itt is, hogy nehogy túl mélyre szúrjatok, mert akkor kilyukadhat alul. hagyjatok aljat neki. Itt is a maradékot tegyük félre, később kelleni fog.

Késsel elkészítjük a tál üregét


Kaparjátok ki a felesleget


Kész a kreatív gyümölcsöstál alapja

Már most jól néz ki, mi?!! Na de nem állunk meg itt, csináljuk a tollakat is neki. Ehhez kell a hurkapálcika. Továbbá másféle gyülölcsök. Bármilyen jó, nézzétek meg az enyémet, onnantól kezdve rátok van bízva, mit tesztek rá. Én epret, citromot, és banánt használtam. A banánt, és a citromot olyan 2 cm-es szeletekre vágtam. Utána felváltva ráhúztam a már előre a dinnyébe szúrt hurkapálcákra.

Hurkapálcák a dinnyében


Gyümölcsök felhúzása a hurkapálcikákra


Gyümölcsök felhúzása a hurkapálcikákra

Jó móka, én szerettem vele szórakozni :). Így néz ki a majdnem kész gyümölcsöstálunk.

Kész is a faragott dinnyemadár dísz!

A maradék dinnyehúsokból dinnyevájóval kis gömböket csinálunk, epreket, banánt tegyünk bele. Olyan gyömiket tesztek bele a tálba, amilyet akartok:). Mindegy. Eszméletlen jól néz ki, szülinapokra, ballagásokra, bármilyen nagyobb ünnepre el lehet lőni ezt az ötletet, tuti a siker!

Kreatív gyümölcsöstál nyárra


Pávamadár gyümölcsből


Faragott dinnyedísz asztalra


Nyári görögdinnye dísz

Egy videó róla :


Ennyi mára, remélem, tetszett nektek is, és meg is próbáljátok csinálni. Mindenképpen küldjetek képeket róla, és küldjétek el nekünk. Az oldal alján pedig szavazhattok, milyen volt a cikkünk. Legyen szép napotok, üdv innen Glasgow-ból, sziasztok,

Gabi és Rubi

Címkék: , , ,