Halloween-i dekoráció házilag: fali művészkép!

Sziasztok kreatívkodók,


Halloween-i dekoráció házilag!

A mai cikkben egy ismét egyedülálló műalkotást fogok bemutatni nektek. Halloween alkalmából már csináltunk pár dolgot, felfüggeszthető fonalgömböt, mécsestartókat, sőt, őszi kert csendéletet is kaspóban. Viszont eddig a fal érintetlen maradt. Ezidáig... Lássunk is hozzá, eresszétek szabadon a képzeleteket, ti is hozzátehettek akármit. Az alapötlet itt látható:

Hozzávalók:  Kartonpapír, fekete tempera/festék spray, ceruza, olló, gyurmaragasztó, citromsárga kartonlap, körző.


A házi Halloween-i dekoráció alapanyagai


Előszöris a denevéreket kellett megrajzolni. Ehhez nézhettek bárhol sablont, de az enyémet is használhatjátok. Csináljunk egyet, aztán azt még háromszor rajzoljuk körbe. Ha ez megvan, akkor az egyik sablont használva, csináljunk kicsivel nagyobbat úgy, hogy ráhagyunk egy cm-t, vagy többet a körberajzolásnál. Ebből a méretből is 4 db kell. Majd a legnagyobb méretűből is 4 db-ot kell csinálni. Ezek után, vágjuk ki ollóval.


Denevér sablon készítése a Halloween-i fali dekorációhoz


Kivágjuk a denevér formákat


Ezután fogjuk a festékünket, vagy a festékspray-t, és fessük őket feketére.

A kifestett fekete denevérek Halloween-raKözben a citromsárga lapunkból körző segítségével kivágjuk a holdat. Kb. olyan legyen az átmérője, mint a legnagyobb denevéré. Ezután ismét körzővel a körünk szélére téve csináljunk egy félkört.


Készül a hold sablon Halloween-re


Ezt kivágva meg is van a hold.

Most jön a nehezebb része. Az előtér megrajzolása. Kreatívkodjatok, mindenki azt rajzol magának, amit akar! Én a TV fölé akartam tenni, tehát lemértem a szélességét, nagyjából 4db A/4-es lap mérete volt. Ezeket lefektettem egymás mellé, és az alsó részénél egy kicsit íves vonallal meghúztam az alapot. Az alapra pedig rajzoltam pár sírkövet, keresztet, egy kis macskát, a jobb szélére pedig egy álló fát. Semmi tehetséget nem kíván, ahogy látjátok, én sem vagyok egy festőművész. De rajzolhattok rá kaszást, boszorkányt, zombit, bármit. Halványan rajzoltam, hogy a festés után ne látszódjon a körvonal.


A Halloween-i fali kép alapja

Sírkő minta Halloween-re

Temető kereszttel minta Halloween-re

Fa sablon


Most pedig vágjuk ki őket. Lehet, hogy kemény lesz a kartonpapír a manikűr ollóhoz, ezesetben használjatok nagyobbat. De a lyukak vágásához (pl. a R.I.P. felirathoz) az előbbit javaslom. Utána pedig a festés következik (újságpapírt, vagy szemeteszsákot tegyetek alá, azt festékezzétek be, ne a földet).

A fali kép elemei lefestve


Az előrajzolt alapcsíkot lehet kicsit hullámosra vágni, így szerintem jobban néz ki. Illetve a két szélső csücsköt is le lehet kerekíteni.
A Halloween-i dekorációt feketére festjük


Ha megszáradt, akkor tegyük le a földre, illesszük össze, hogy is néz majd ki. A kivágásnál a R.I.P. felirat "P" és az "R" lyukát ne dobjátok ki, mert az kell majd a felragasztáshoz

A Halloween-i fali dekoráció házilag elkészült

A denevérekkel lehet játszani, milyen alakban szálljanak, nem muszáj pont úgy tenni őket, mint ahogyan én. A holdat is lehet bárhová helyezni.

Most jöhet a gyurmaragasztás. Nem kell túl sok helyre, mert nem nehéz a lap, inkább az elemek tetejére, széleire tegyetek.

A gyurmaragasztót a sablonok hátára helyezzük


A felragasztás is egyszerű, magától érthetődő. Hajrá:

Halloween-i dekoráció a falon


A denevérek felragasztása a falra

Mindjárt kész!

És a hold felhelyezése után készen is vagyunk, nézzétek, milyen eszméletlen jól néz ki!!!!A halloween-i dekoráci már a helyn!


A TV mögötti falon levő dekoráció

A végleges, igazi hatást pedig egy kis led világítással érhetjük el.

Halloween-i dekoráció zöld világításban

Halloween-i dekoráció kék világításban

Halloween-i dekoráció piros világításban

Halloween-i dekoráció zöld világításban

Azóta nézegetjük Rubival, mióta kész, nem tudunk vele betelni. Nagyon feldobja az "unalmas" fehér falat egy ilyen. Csináltam egy kis  videót is nektek, hogy lássátok, milyen élőben :) :Mindenképpen készítsétek el, marha jól néz ki, és könnyű is. Megjegyzéseket szeretnénk, véleményeket, képeket, ha elkészítettétek. 

Ennyit mára, szép estét nektek, sziasztok,

Gabi és Ruby

Címkék: , , ,