Őszi csendélet a lakásban: mini kert

Sziasztok!

Őszi mécsestartó


Annyit gondolkoztam, hogy valami saját ötlettel álljak elő, hogy végül még magamon is meglepődtem, olyan jó lett :). Legalábbis nekem nagyon tetszik, Rubinak sem kevésbé. "Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem.", ahogy Petőfi mondaná. Ennek szellemében elő akartam rukkolni egy olyan "mécsestartóval", ami igazán visszatükrözi ezt az évszakot. Nem szaporítom a szót, lássatok csodát :).

Hozzávalók: fekete cserép kaspó, virágföld, fűmag, szórófejes locsoló, egy fának kinéző ág, gyufák, ragasztó, spárga, mécses, olló.
 
Érdekes kellékek, nem? Na az első lépés, hogy a kaspót töltsük tele földdel olyan 90%-ig.

Kaspó földdel töltve


Most pedig kicsit spricceljük be vízzel, hogy lejjebb süppedjen a föld. utána pedig a hátsó sorba gyufákat szúrjunk végig, ez lesz a kerítése a mini kertnek

Gyufakerítés a mécsestartó köré


Gyufakerítés


A mécsest tegyük a kaspó jobb alsó sarkába.

A mécses helye az őszi mécsestartóban


Egy másik mécsessel befedtük

Ahogy látjátok, befedtem egy másik mécsessel az alsót, mert még sokat fogunk földezni, és így megvédjük a viaszt a kosztól.

Most a fűmagot szórjuk bele a földre. Nekem ilyen fű regeneráló 3 az 1-be cuccom van, szóval azért sárga, de ha nektek sima fűmagotok van, az még jobb is. Egyszerűen sűrűn szórjátok be. A magokat a mécses körül úgy szórjátok, hogy legyen kb. egy cm körülötte, ami üres marad. Így nem fog majd elégni a fű, ha meggyújtjátok a teamécsest.

Fűmag elvetése

Ismét spricceljétek be vízzel majd egy újabb réteg földet szórjatok rá, max 2mm vastagon. Aztán kicsit nyomkodjuk le, és locsoljuk meg újból.

Újabb földréteg és lenyomkodás

Ezután a hintácska elkészítése jön. Gyufákból vágjunk 4db 3cm-es darabokat, és 1db 5cm-et. A hosszabb lesz középen, amire a spárga kerül. Ragasszuk össze technokol ragasztóval. Használhattok pillanatragasztót, szerintem az jobb, nekem az épp nem volt itthon.

A hinta készítése


A hinta készítése gyufaszálakból


Most jön a fa. Kimentem a parkba szedni pár ágat, ami max. háromszor olyan magas, mint a kaspó, és ami leginkább hasonlít egy fára. Végül ezt választottam:

Faág a parkból


Figyeljünk, hogy a törzs része nagyobb maradjon, mivel bele kell szúrnunk a földbe. ezt is számítsuk rá, amikor letörjük a fáról az ágat.

A fa már a helyén az őszi mécsestartóban

A keresztág, ahogy látjátok, nem teljesen vízszintes, szóval az egyik spárgát egy kicsivel hosszabbra vágjuk. Plusz 1-1 cm-t hagyjunk rá a csomó miatt is. Óvatosan kössük rá a kis gyufahintánkra. 

Gyufahinta felkötése


Gyufahinta felkötése

Utána az ágra kössük rá. Óóóvatosan :)

Gyufahinta felkötése az ágra


Fenn van a gyufahinta!

Majdnem készen vagyunk, nézzétek, már milyen jól néz ki;)

Már majdnem kész az őszi csendélet a lakásban

Most már csak a kilógó felesleges spárga darabokat kell levágni, illetve nézzétek meg a fát, hogy ha láttok olyan levelet, ami rálóg a mécses fölé, azt vágjátok le. A levágott leveleket a fa törzse alá tegyétek, mintha elkezdte volna lehullajtani őket. Ennyi :). Szedjük le a másik mécsestetőt, és gyújtsuk meg a gyertyát. Élvezzük a munkánk gyümölcsét.

Az őszi kert mécsestartó

Az őszi kert mécsestartó


Az őszi kert mécsestartó


Végül egy videó a mini udvarról:Én még ilyet nem láttam sehol a neten, szóval büszke fejjel nézegetem a kis mini kertecskénket. Mindenképpen csináljátok meg, hiszen tényleg olyan, mintha egy kis udvart néznétek óriásként. A földet meg naponta locsoljátok, reméljük, hogy kinő a fű. Majd teszek fel képeket, ha beindultak a magok. Jó szórakozást kívánunk nektek, és írjatok megjegyzést, milyen ötletnek tartjátok. Miután megcsináltátok a sajátotokat küldjétek el e-mailben. Őszi kreativitásra fel! Sziasztok,

Gabi és Rubi

Címkék: , , ,