Őszi faleveles mécsestartó

Sziasztok!


Őszi mécsestartó házilag


Ma egy olyan kreatív ötletet mutatunk nektek, ami nagyon egyszerű, olcsó és csodás őszi hangulatot teremt a lakásban. Nincs is másra szükség, csak hogy fogjátok magatokat, elmentek egy közeli parkba, vagy akár csak az utcára, ahol szép színes őszi leveleket találhattok. Fogjatok össze, legyen ez egy kis program a családdal, a gyerekekkel, barátokkal vagy a párotokkal. Miután gyűjtöttetek pár szép levelet már neki is állhattok a  mécsestartónak!


 A hozzávalók:
Alapanyagok a házilag készített mécsestartóhoz

-színes őszi falevelek
-egyszerű fehér iskolás ragasztó
-ecset
-üres üveg (ne vegyetek, csak mossatok el egy kis mézes vagy jam-es üveget ami épp ki fog fogyni -)
-spárga
-esetleg csillámpor (ha szeretnétek - arany vagy piros színű)

Elkészítés:

1. Az ecsettel kezdjétek el felvinni a ragasztót az üvegre, majd az egyik levelet, amit kiválasztottatok helyezzétek rá az üvegre. Majd az ecsettel pedig vonjátok be kívülről is ragasztóval. Vannak olyan levelek, amik könnyebben ott maradnak az üvegen, vannak amik kevésbé. Mi úgy figyeltük meg, hogy a vékonyabb levelek és a legkönnyebben kisimíthatók ragadtak oda leghamarabb. Azok a levelek, ahol nagyon erős az erezet, azok kicsit több időt vesznek igénybe.

Őszi levelek felragasztása a befőttesüvegre

2. Szépen helyezzétek egymásra vagy egymás mellé a leveleket, ahogy nektek tetszik. Én több helyet hagytam a levelek között, míg Gabi inkább jobban befedte az üvegét velük. Az ecsettel úgy kenjük a ragasztót, mint ha dekopázsolnánk.Házi mécsestartó befőttesüvegből és levelekből


Az őszi falevelek felragasztása


3. Amikor már elég jól befedtük az üveget mindenhol a levelekkel, kenjünk még egy réteg ragasztót nyugodtan a levelekre, hogy jobban összefogja.

Még egy réteg ragasztó a házi mécsestartóra


4. Ha szeretnétek, a még meg nem száradt ragasztórétegbe ilyenkor szórhattok egy kis csillámport is. Én egy kis aranyat és piros csillámport használtam, hogy befedjem azokat a részeket kicsit, ahol csak az üveg van, és nincs levél.


Csillámpor az őszi mécsestartóra


5. Végül pedig, egy kis spárgával tekerjétek körbe az üveg tetejét. Akár oda is ragaszthatjátok a spárgát, de lehet úgy is, hogy önmagára tekeritek szorosan, és akkor nem kell ragasztó. Én készítettem egy kis spárga masnit is rá, míg Gabi inkább körbetekerte az egész üveget, neki úgy tetszett inkább. Ti döntsétek el, hogy melyik tetszik nektek, vagy ti hogy szeretnétek!

Spárga a házi mécsestartó nyakára


Spárga ragasztás nélkül


Befőttesüveg mécsestartó házilag

6. Végül hagyjátok őket megszáradni, amit meggyorsíthattok azzal, ha a mécsest rögtön meggyújtjátok bennük! Este nagyon szépen világítanak, szerintem nagyon aranyosak. 

Házilag készített mécsestartók őszre


A sötétben


Kreatív ötlet dekoráláshoz őszre


Őszi dekoráció


Őszi mécsestartó házilag!

Készítsétek el ti is, és ne felejtsetek el kommentelni és szavazni!

Üdv mindenkinek:

Ruby és Gabi

Címkék: , , ,