Táncoló hótündérek

Sziasztok!


Táncoló hótündérek téli dekoráció


Tudom, hogy még a tél kicsit odébb van, de szépen lassan itt a november, aztán pedig már itt lesz a december, jön a hideg idő, a hó, és a karácsony. Szóval, ma egy olyan kreatív ötletet mutatok nektek, amit már nagyon rég ki szerettem volna próbálni. Én nagyon szeretem a tündéreket, ezért is talán úgy érzem, hogy ennél jobb téli dekorációt nehezen lehet találni. Amire szükségetek lesz:
-fehér fénymásoló papír
-kék és fehér festék
-ecset
-ezüst színű csillámpor
-fekete filc / ha nem a sablonokat használod, és te rajzolod a tündéreidet
-damil vagy cérna
-olló
-cellux
-tű
-fehér iskolai ragasztó
-pár fehér hópihe

Elkészítés:


1. Ehhez a project-hez, szükségetek lesz pár papírból vágott vagy hajtogatott hópihére. Mivel ezt már egy előző cikkben leírtuk, lépésről lépésre, ezért ezt msot nem teszem meg, ide beillesztem a linket nektek, és így könnyen megtalálhatjátok: hópihe készítése. Ha esetleg csak megnéznétek, hogy kell hajtogatni, itt a videónk is róla:


2. Az első lépés, hogy a tündéreket elkészítsük. Én készítettem pár sablont, használhatjátok ezeket, vagy ha akarjátok, megrajzolhatjátok a sajátjaitokat is akár. Íme a sablonok:


Táncoló hótündér sablon


Táncoló hótündér sablon


Táncoló hótündér sablon

3. Szóval nyomtassátok ki őket, vagy rajzoljatok ti magatok pár tündért. Majd szépen ollóval vágjátok ki őket. 

Táncoló hótündér sablon kivágása


Kivágott táncoló hótündér sablonok

4. Ez után, keverjetek egy kis halványkék színű festéket, én akrilfestéket használtam, és nem vizeztem abszolút fel, ha vizes lesz a papír akkor pöndörödik, ami nem jó most nekünk. Nem festettem be teljesen, csak rányomkodtam az ecsetet a tündérre, így kialakítva azt a hatást, mint ha fénylene, vagy havas lenne. Csináljátok meg mind a két oldalt. A szárnyakra egy kis sötétkéket is raktam, hogy jobban látszódjanak.  

Kék festék kikeverése


A táncoló hótündérs kékre festjük


A kifestett hótündérek: kiváló téli dekoráció

5. Most pedig következhet a csillámporozás. A fehér ragasztót vékonyan ecsettel vigyük fel a tündérre, és szórjuk be csillámporral. Mind a két oldalt meg kell csinálni, persze kell egy kis száradási idő, szóval ne türelmetlenkedjetek. 

A csillámpor felvitele a hótündérre

A ezüst színű csillámpor felvitele a hótündérre

6. Hogy ha már megszáradtak, akkor jöhet a hópehely szoknya felhelyezése. A hópehely közepére készítsetek lyukat, és egyszerűen húzzátok rá a tündér testére. Ez után, pedig ragasszátok rá. Én celluxot használtam, kétoldalú ragaszóként, hogy ne látszódjon kívülről.


A hópehely szoknya felhelyezése a hótündérre

A hópehely szoknya felhelyezése a tündérre
7. Végül, egy tűn fűzzük keresztül a cérnát (vagy damilt) és szúrjuk át a tündéren. Válasszunk neki egy jó helyet a lakásban, és akasszuk fel. Érdemes radiátor közelébe tenni, hiszen a légáramlás miatt forogni fog, és olyan, mint ha tényleg táncolna a hótündér. 


A hótündér felakasztása

A táncoló hótündér a polcra akasztva


Kiváló téli dekoráció, a táncoló hótündér a polcra akasztva


A táncoló hótündér a polcra akasztva


A táncoló hótündérek a polcra akasztva táncolnak

És kész is!!!! Hát nem varázslatos? Én azt ajánlanám, hogy tegyétek be háttérbe Csajkovszkij Diótörőjét, és már meg is van a tökéletes hangulat ;) A videón jobban látszik, hogy csillognak: 


Mindenkinek kellemes téli készülődést:

Ruby és Gabi 

Címkék: , , , , ,