Karácsonyfadísz tobozból

Bagoly és süni karácsonyfadísz tobozból

Ha unjátok a tavalyi, vagy az azelőtti karácsonyfa díszeket, semmi gond, megoldhatjátok ezt a problémát azzal, hogy készítetek pár sajátot! Szerintem a saját a legjobb mindenből, szóval én csak bátorítanálak titeket hogy fogjatok neki ennek is! Ehhez a kreatív ötlethez, gyűjthettek saját magatok is tobozokat, de vehettek is, én találtam olcsón már kiszárított és becsillámporozott tobozokat, szóval én azokkal dolgoztam. Ha vannak gyerekek a családban, akkor szerintem ők kifejezetten élvezhetik a bagoly és süni formájú toboz díszeket, de nem kell megállnotok itt, készíthettek rénszarvast, rókát, bármit ami nektek tetszik.

Alapanyagok:
Toboz karácsonyfadísz alapanyagok

-tobozok
-filc anyag többféle színben
-kis szemek
-pillanatragasztó
-madzag / cérna
-olló
-ceruza vagy toll
-esetleg csillámpor vagy spray ha sima tobozaitok vannak, de ez nem fontos

Elkészítés:

1. Készítettem nektek sablont az itt készülő baglyokhoz és sünihez (plusz még pár másik erdei állatkához), de nem kell ezekhez ragaszkodnotok. Sokféle bagoly és más állat létezik még, szóval készíthettek más kinézetűeket is! A sablonokat, értelemszerűen, a toboz méreteihez igazítsátok! És persze, annyi lábat és szárnyat készítsetek, amennyi logikus :D A csíkozott részek pedig extra területek, amiket ragaszthattok :)

Karácsonyi toboz dísz sablon

Karácsonyi toboz dísz sablon

2. Szóval, szépen vágjátok ki a filc anyagból a darabokat, amikre szükségetek van. 

Filc anyag vágása

3. Először, ragasszátok össze az arc minden részét. A bagoly esetében ez az arc alapformája, a csőr, a szemek, és a fülek. Ha jól összeragadt, majd csak az után fogjuk felragasztani a tobozra. 

Filc bagoly arcának ragasztása

4. Az összes darab kész a bagolyhoz.

A toboz bagoly részei filcből

5. A tobozra ragasztás nem a legkönnyebb, szóval tervezzétek el, hova fog esni a fej és a szárnyak. Ha megvan a fej helye, akkor a toboz kis végeit ragasztózzátok be, és nyomjátok rá a filcből vágott fej részt. Nyomjátok oda pár pillanatig, amíg a pillanatragasztó megköt. Majd jöhet a két szárny, és végül akarmos lábak.

Pillanatragasztó a tobozra

A tobozból készült bagoly lábai

6. Kész is az első bagoly! Már csak fel kell kötni egy kis madzaggal az akasztóját, és meg is vagyunk! :)

Bagoly tobozból kreatív ötlet

7. Ugyanezeket a lépéseket ismételjétek a másik bagoly és a süni  készítésekor is! Ugye, milyen egyszerű? :)

Bagoly arca filc anyagból

A bagoly szárnyai filcből

Bagoly dísz tobozból

Remélem, lesznek nektek is a fán tobozdíszek idén! Persze az állatkékra aggathattok mikulás sapit, vagy ha van további ötletetek, feldobhatjátok ezeket a sablonokat, vagy díszeket! 

Mindnekinek minden jót, Ruby és Gabi :) 

Címkék: , , , , ,