Karácsonyi ablakdíszítés műhó spray-vel, avagy: Hogyan legyen fehér a karácsonyunk?!

Sziasztok!


Karácsonyi ablakdíszítés műhó spray-vel

Karácsonyi ablakdíszítés műhó spray-vel


Folytatódik a karácosnyi dekorálási szériánk. Az oldalkeresések több, mint 50%-a a műhó spray-re jön, ami azt mutatja, hogy ilyen téren szeretnétek díszíteni otthonotokat. A tavaly előtti ablakdíszt már láthattátok, aki pedig nem, az a következő 3 linken keresztül megnézheti:

Karácsonyi ablakdísz műhó spray-vel 1. rész

Karácsonyi ablakdísz műhó spray-vel 2.rész

Karácsonyi ablakdísz műhó spray-vel 3.rész (Téli tájkép)

Az idei díszítés egy kicsit egyszerűbb lesz, kevesebb vágással, de annál szebb és meghittebb. Mivel sajnos nincsen egy jó pár éve fehér karácsonyunk, gondoltam, majd én teszek róla, hogy legyen. A mienk csak azért is az lesz. A végeredmény pedig azt sugallja, hogy: Sikerült! Lássuk hát, hogyan készül a karácsonyi ablakdíszünk 2015-ben:

Hozzávalók:   3 flakon műhó spray, szigetelőszalag, cellux, olló, manikűrolló, szatyor, papír törlőkendő, fénymásolópapír (vagy karton, ami jobb), gyurmaragasztó, ceruza, üvegtisztító, szivacs, radír

Alapanyagok a Karácsonyi ablakdíszítés műhó spray-vel project-hez

Akkor kezdjük is! Első lépés, hogy mossuk le szép tisztára az ablakunkat, azután pedig töröljük teljesen szárazra. Ezután a keretet kell befedni, hogy ne menjen rá a spray. Ezt én maradék, már nem használt szatyrokból csináltam. Ráragasztottam a szigetelőszalagot, és kész is. Egy pár útmutató kép, ha nem lenne világos: :)

Ragasztó és szatyor a karácsonyi díszítéshez


A ragasztós szatyor


A ragasztós szatyor felragasztása az ablakra


A ragasztós szatyor felragasztása az ablakra


Körberagasztva az ablak

Most pedig jöhet a sablon méretrevágása. Ezt úgy a legkönnyebb megoldani, hogy szépen ráragasztjuk a fénymásoló papírokat az ablakra gyurmaragasztóval egyenként, és méretrevágjuk. Nézzétek:

Fénymásolópapír az ablakon


Fénymásolópapír az ablakon


Fénymásolópapír az ablakon


Fénymásolópapír az ablakon


Befedett ablak

Cellux-szal az illesztéseket ragasszuk le! Most ezt a nagy sablont vegyük le, és tegyük az asztalra, vagy akár a padlóra, és az illesztésekre tegyünk még egy réteg celluxot. 

Cellux-szal az illesztéseket ragasszuk le!


Az ablak méretű sablon


Most pedig jöhet a rajzolás. Az ablak aljára egy egybefüggő hóréteget kell rajzoljunk, mint ha esett volna. Ez egy egyszerű hullámos vízszintes vonal. Rátok bízom, milyen vastagra rajzoljátok. Ha azt akarjátok látni, hogy rengeteg hó hullott, magasra rajzoljátok. A lap tetejére pedig jégcsapokat rajzoltam. Az oldalára is csináltam egy vékony hullámvonalat. Az enyém ilyen lett:

Jégcsap sablon az ablakra

Ezután vágjátok ki kis manikűr ollóval:

Sablon kivágása ollóval

Kész is van:


A kész jégcsapos sablon ablakra

Most a jégcsapok közé és alá gyurmaragasztókat kell tennünk, hogy nehogy a spray fújásakor alá menjen, és elrontsa a körvonalakat. Ez egy kicsit időigényes feladat, de ezt is meg kell csinálni :)

Gyurmaragasztó a sablon aljára

Mehet is fel az ablakra. A ragasztókat egyenként jól nyomjuk rá.

A műhó spray sablon az blakon


A műhó spray sablon az blakon

Most jön a várva várt, legjobb része az estének: a fújás. Olyan 10 cm-re tartsátok az ablaktól a flakont. Átmehettek rajta kétszer is, de ne többször, mert túl vastag lesz, és a sablon leszedésekor lepotyog. Egy videó róla, így látszik a legjobban, lessétek:) :

Most pedig szedjük le a sablont óvatosan, mindig eltartva az ablaktól! Utána jöhet a gyurmaragsztó eltávolítása. Majd végül az ablak keretről kell leszedni a szatyrokat. Óvatosan, ha maradt egy kis részen felesleges hó, akkor azt egyszerűen töröljétek le papírtörlővel. ÉÉÉÉÉÉS KÉSZ!!!


Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel


Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel


Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel


Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel


Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel


Nekünk az ablakunk két részből áll, szóval nekem még kétszer meg kellett csinálni az egészet. És mivel a felső rész nagyobb, nem csinálhattam egy nagy sablont, hanem egy körberagasztásos módszert választottam, nézzétek:

Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel


Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel


Jégcsapok az ablakon műhó spray-vel

Most már csak egy kis mécsestartót kell odatenni, leoltani a lámpákat és gyönyörködni a hófedte ablakunkban :)

Kreatív téli dekoráció műhó spray-velKarácsonyi dekorációk


Téli díszek kék fénybenKarácsonyi díszítés az ablakpárkányonKarácsonyi díszítés az ablakpárkányon

Eszméletlen szép, és hangulatos lesz tőle a szoba, mindenkinek ajánlom, aki szereti a havat, telet, karácsonyi hangulatot, stb :). Kérlek benneteket, ha megcsináljátok, küldjétek el nekünk ide a blogra, szeretnénk megnézni, mit alkottatok.

Legyen szép estétek, és jó dekorálást karácsonyra, sziasztok,

Gabi és Ruby

Címkék: , , , , ,