Karácsonyi koszorú gömbökből

Sziasztok!

Karácsonyi ajtódísz, koszorú gömbökből


A karácsonyi készülődésben az a legjobb, hogy egy teljes hónapig tart, szóval egy csomó időt tölthetünk azzal, hogy kitaláljuk, kinek milyen ajándékot adjunk, mi legyen a karácsonyi menü, és hogy hogyan is díszítsük fel a lakást. Sokan készítenek adventi koszorút, de ajtódíszt már kevesebben. Általában ezt mindenki megveszi, nem bajlódik vele. Most mutatnék nektek egy egyszerű módod arra, hogyan készítsétek el ezt a díszt. 

Alapanyagok:


Karácsonyi koszorú gömbökből alapanyagai
-karácsonyi műanyag gömb díszek 
-olló
-erős, vastag drót


Elkészítés:

1. Találjátok ki, milyen színű koszorút szeretnétek! Szerintem azok a legszebbek, amik két vagy három színből készülnek, de ezt rátok bízom. Választhattok kisebb-nagyobb gömböket, nem fontos, hogy ugyanakkorák legyenek. Talán azoknak ajánlanám leginkább ezt a project-et, akiknek nagyon sok gömbjük van még az elmúlt évekből, vagy akik idén teljesen új díszeket vesznek, azok felhasználhatják a régieket erre a célra. 

2. Ha megvannak a műanyag gömbjeitek, győződjetek meg róla, hogy egyiken sincs cérna, vagy akasztó! Ha van, ezeket vágjátok le róluk! 

3. Majd jöhet az alkotás: a vastag és erős drótotokra kezdjétek el felfűzni a gömböket. A sorrend az mindegy, csinálhatjátok szisztematikusan, egy ilyen-egy olyan, lehet teljesen véletlenszerű is. Kísérletezzétek ki, hogyan tetszik nektek a legjobban! Szóval, amit csinálni kell, az nagyon egyszerű: szépen egymás után, húzzátok fel a gömböket a drótra, és haladjatok folyamatosan! Olyan ez, mint a legegyszerűbb gyöngyfűzés, csak nagyban. Én nem vágtam le a drótot méretre, csak elkezdtem fűzni rá. Így akkorára készítitek, amekkorára akarjátok, és nem lesz gond, ha véletlen túl kicsire vágtátok. 


A gömbök fűzése a karácsonyi koszorúhoz

4. Itt már alakulóban van a koszorú:

A karcsonyi gömbkoszorú növekszik

5. Ha úgy érzitek, hogy elég hosszú már a füzéretek, és jó méretű a koszorú, akkor annyi dolgotok van, hogy a drótot meghurkoljátok, meghúzzátok, és csomót köttök. Persze, már elvághatjátok a drótot a huzalból. A fennmaradó drótot meghurkoljatjátok, és akkor így könnyen fel is akaszthatjátok majd egy szögre. 

A kreatív karácsonyi koszorú mindjárt kész


6. Majd kiválaszthatjátok, hogy hova akarjátok tenni. Lehet bejárati ajtón, de akár csak a lakásban valahol a falon is lóghat. És itt a végeredmény:

Karácsonyi ajtódísz gömbökből

Karácsonyi ajtódísz gömbökből
TIPP: eleinte úgy tűnhet, hogy sok gömbötök van, és tuti jó nagy koszorű lesz belőle, ne becsüljétek alá a gömböket, ehhez a kisebb koszorúhoz is elég sok gömb kellett. Szóval, ha vásároltok hozzá, nem pedig a meglevőket használjátok fel, akkor azt ajánlom, inkább többet vegyetek mint kevesebbet!

Na zárom soraimat mára, készítsetek szép koszorúkat! Szavazzatok a cikk alatt, és osszátok meg véleményeteket velünk, írjatok kommentet!

Minden jót nektek: 

Ruby és Gabi

Címkék: , , , , , ,