Karácsonyi mécsestartó

Sziasztok!!!


Karácsonyi mécsestartó konzervdobozból házilag


Reméljük, most már mindannyian elkezdtetek készülődni a közelgő ünnepre. Igazából még csak december eleje van, de úgy szalad az idő mostanában, hogy alig hisszük el, kettőt pislogunk, és már eltelt egy hét kb... Szóval, most egy újabb kreatív ötletet mutatnék Nektek, amivel feldobhatjátok a lakásotokat egy kis karácsonyi hangulatkeltés céljából. 

Én nagyon szeretem a gyertyákat és a mécseseket, szóval ez tükröződni fog a mai kis bejegyzésből. Amint a fenti képen láthatjátok, ilyen mécsestartókat készíthettek el velünk, roppant egyszerűen, és olcsón. A mécsestartóhoz ezekre az alapanyagokra lesz szükségetek:

Alapanyagok:


Karácsonyi mécsestartó alapanyagai

-kimosott, megszárított konzerv doboz
-papír
-olló
-cellux
-ceruza vagy filc
-mécses
-csavarbehajtó különböző fúrófejekkel VAGY kalapács különböző átmérőjű szögekkel


Elkészítés:

1. Döntsétek el, hogy milyen mintát szeretnétek a mécsestartótokon látni. Mi egy hópihét és egy karácsonyfát akartunk készíteni. Nézhettek az internetről sablonokat, de nyugodtan megrajzolhatjátok a saját elképzeléseitekből fakadó mintákat is. 

2. Vágjatok akkora papírt, ami befedi a koncervdobozotokat, majd ragasszátok fel rá cellux-szal. Egy tipp a konzerv dobozzal kapcsolatban: láthatjátok a képen, hogy a mienk redős, bordázott falú volt. Ha tudtok, válasszatok sima falút, ne ilyet, mert ennél kicsit nehezebb a fúrás, ugyanis a redők miatt könnyebben megcsúszik a fúrófej. 


Papír a konzervdoboz körül

Papír ragasztása a konzervdobozra

3. Rajzoljátok fel a mintát a papírra! Ha kész sablonnal dolgoztok, akkor ez a lépés nektek elmarad. Próbáljátok nagyjából kitalálni, hogy hova akarjátok majd fúrni vagy kalapálni a lyukakat. Mondjuk, nem biztos, hogy mindegyik lyuk oda fog esni, ahova jelölitek, de nagyjából mégis látni fogjátok, hogy milyen végeredményre számítsatok. 

Sablon a konzervdobozon a mécsestartóhóz

Sablon a konzervdobozon a karácsonyi mécsestartóhóz


4. Majd jöhet a kalapálás / fúrás. Én nagyon élvezem a csavarbehajtóval a fúrást, hiszen az igazi fúróktól félek, viszont ezzel nagyon jól eldolgozom. Szépen türelmesen haladjatok a formátokkal. Néha megállhattok pihenni is. 


Fúróval lyukat fúrunk a konzervdobozra

Fúróval lyukat fúrunk a konzervdobozra


5. Végül, ha minden lyukat kifúrtatok, akkor vegyétek le a papírt, helyezzetek el egy mécsest az újdonsült mécsestartótokban, és oltsátok le a lámpát, vagy várjátok meg, míg besötétetik! Szerintem nagyon megéri elkészíteni, főleg, hogy újrahasznosíthatjátok a koncerv dobozokat, és így is hozzájárultok egy kicsit a kevesebb szemét termeléséhez. Meg hát nem utolsó sorban, nagyon szép, és melegséget visz a szobába. Nézzétek csak:


Karácsonyi mécsestartó

Karácsonyi mécsestartó

Karácsonyi mécsestartó


Remélem, hogy adtunk egy újabb ötletet, ami még szebbé teheti a karácsonyotokat, és az adventi készülődést! 

Ne felejtsetek el szavazni a bejegyzés alján vagy kommentet írni!


Üdv:

Ruby és Gabi

Címkék: , , , , , , , ,