Madzag gömbök karácsonyra

SZIASZTOK!!!!

Fehér madzag gömbök karácsonyra

Legutóbb, Halloween-kor már kipróbáltuk ezt a technikát, akkor nagyon tetszett nekünk (Halloween-i fonalgömb díszek), így úgy gondoltuk, most karácsonyra is készítünk valamit ugyanígy. Míg halloween-kor narancssárga fonalat használtunk, most fehér madzagot választottunk, hogy a gömbök hógolyókra hasonlítsanak. Ez a technika ugyan időigényes, de szerintem megéri, hiszen egyedi és jó móka is az elkészítése a kis gömböknek. Sok mindent dekorálhattok velük: karácsonyi pot pourri-t, égősorokat, vagy akár a karácsonyfára is felakaszthatjátok őket díszként. 

Alapanyagok:
Madzag gömbök alapanyagai
-műanyag tál
-fehér madzag
-olló
-vízi bomba 
-víz
-fehér PVA (sulis) ragasztó
papírdoboz
-keverő pálcika
-egységmárő (feles)pohár
-újságpapír, hogy lefedjétek a munkafelületet
-(esetleg eldobható kesztyű, ha valaki nem akar nagyon ragasztós lenni)
-(esetleg csillámpor)

Elkészítés:


1. lépés: Először elkészítjük a ragasztós folyadékot. Én most 1,5 egységnyi ragasztót és 1 egységnyi vizet kevertem el. 


A ragasztó kikeverése a madzag gömbökhöz

2. Miután egyenletesen elkevertétek, azt tanácsolnám, még most fújjátok fel az összes kis vizi bombát, hiszen még nem kezdtetek el pancsolni, és még nem vagytok ragasztósak... Szóval én 11-et készítettem ennyi keverékkel, de még maradt egy kicsi a végén, szóval összesen kb sztem 13-14 darabhoz elég ennyi ragasztós keverék. Majd a fehér madzagról kb 3-4 méternyit tekerjetek le, és áztassátok be a ragasztós keverékbe. Kicsit nyomkodjátok le, vigyázzatok, hogy a legvége a madzagnak ne vesszen el!!!!


A madzag a ragasztóban ázik

3. Majd kezdődhet a csavargatás. Szépen tekerjétek körbe a madzagot a kis vízi bombán, ameddig nektek tetszik. Végig figyeljetek, hogy ne legyen túl ragasztós a madzag, ne follyon a lufin a ragasztó. Mindig kicsit a felesleget valahogy szedjétek le az ujjaitokkal. Minél több rajta a felesleges ragasztó, annál tovább tart majd a száradás.


A ragasztós madzagot kis lufira tekerjük


Videó a tekercselésről:4. Ha körbetekertétek, akkor vágjátok el a madzag végét, és bújtassátok be a többi fonal alá, hogy ne látszódjon. Ha gondoljátok, tehettek rá egy kis csillámport is, de ez a lépés elhanyagolható. 


Díszíthetjük a madzag gömböket csillámporral is

5. Majd tegyétek bele a kész gömböcskét a papírdobozotokba, és folytathatjátok a folyamatot a többi kis lufitokkkal.


A nedves madzag gömb papírdobozban szárad

6. Ha mind kész, akkor kicsit megszárítgathatjátok őket. Jót tesz nekik, ha néha kicsit átforgatjátok őket, így nem fog egy oldaluk alul maradni folyton. Tegyétek őket meleg, száraz szobába, valószínű egy éjszaka biztos kelleni fog, hogy teljesen megszáradjanak. Nekem egy teljes nap kellett szinte, de itt más a levegő páratartalma, szóval szerintem otthon egy éjszaka vagy egy fél nap elég lesz.


Hajszárítóval szárítjuk a madzag gömböket


7. Ha már megszáradtak, és megkeményedtek, akkor egy tűvel kiszúrhatjátok a felfújt vízi bombákat, és készen vagytok! 


A kész és száraz madzag gömbök8. Már csak a megfelelő helyet kell megtalálni nekik a lakásban! Én a konyhai polcunkra rakott égősorra raktam fel őket:


Világító fénysorra tett madzag gömbök

Világító fénysorra tett madzag gömbök

Világító fénysorra tett madzag gömbök

Kreatív ötlet téli dekorációhoz

Világító fénysorra tett madzag gömbök


Na, ennyi mára! Jó alkotást nektek is, és előre is kellemes ünnepeket!Ruby és Gabi

Címkék: , , , ,