Karácsonyi filcdíszek házilag

Karácsonyi filcdíszek házilag


Ígértük, hogy nemsokára új karácsonyi ötletekkel várunk majd titeket! El is érkezett a nagy nap, végre volt egy hétvégénk és úgy döntöttem, hogy elkészítek pár karácsonyi filcdíszt, amit már nagyon régóta terveztem. Szerintem nagyona ranyosak, és igazi karácsonyi hangulatot visznek a lakásba! Nem nehéz elkészíteni őket, de kicsit időigényes és aprólékos, szóval így tervezzetek, ha belefogtok. Én már nagyon várom, hogy feltegyem majd őket az idei karácsonyfánkra! Ha érdekel titeket, hogyan kell ilyen retro filc anyagból készített karácsonyi díszeket készíteni, tartsatok velem!

Alapanyagok a karácsonyi filcdíszekhez:

Alapanyagok a karácsonyi filcdíszekhez

-pár sablon (én szivecske, mézeskalács emberke, csillag, és fenyőfa formát választottam)
-filc anyagok többféle színben
-olló
-cérna és fonal
-színes gombok
-tű és nagyobb lyukú zsákvarró tű a fonalhoz
-színes karácsonyi szalagok
-ragasztó vagy ragasztópisztoly
-toll
-puha töltelék anyag

Elkészítés:

1. lépés:

Karácsonyi filcdísz kivágása

Rajzoljátok körbe a sablonotokata filc anyagon, majd szépen vágjátok ki. Mivel két oldalt kell összevarrni, ezért készítsetek kettőt! Nagyon ügyeljetek, hogy pontosan vágjátok, és arra is, hogy a tollas fele majd belülre essen!

2. lépés:

Hópehely minta hímzése a karácsonyi filcdíszre

Vastag fonallal, hímezzetek vagy varrjatok hópehely vagy szív formát a kivágott filcdísz közepére! Én hóphihét szerettem volna a közepére, mert nagyon szeretem ezt a formát. Én nem rajzoltam elő, hogy ne rontsa el a szép oldalát. Ha a karácsonyfát készítitek, arra csak pár színes gombot kell felvarrnotok. Ha a mézeskalács emberkét, akkor neki kellenek gombok, és arc is!

3. lépés:

Szív alakú karácsonyi filcdísz varrása

Én ragasztópisztollyal ragasztottam bele a szalagot a két szív közepére, mert ha varrva lenne, kívülről nem lenne olyan esztétikus. Szerintem tuti a pillanatragasztó is megfogja, csak lehet h nyomothagy kívülről. Én a ragasztőpisztolyt ajánlom! Ha valaki esetleg ragasztőval készíti, írja meg, hogy sikerült! A ragasztás után már csak annyi a dolgotok, hogy elkezditek pelenka öltéssel körbevarrni a szívet.

4. lépés:

Karácsonyi filcdísz kitömése

Amint a vége felé jártok a varrásnak, akkor jöhet a tömés. Használhattok több féle töltelék anyagot is, nekem pont volt még itthon egy fekete nagyon puha, vattaszerű anyag, én azt használtam. De vehettek külön erre a célra készített töltelék anyagot is. Ha készen van a kitömés, akkor varrjátok körbe, és csomózátok meg a cérnát. ÉS KÉSZEN IS VAGYTOK! 

Karácsonyi filcdíszek

Ugye miylen egyszerű? Én nagyon élveztem a készítését, szerintem fogok még többet is készíteni karácsonyig. Akinek van pár karácsonyi mintés anyagja, az azt is felhasználhatja. De ha van pár színes gombotok, szalagotok már szinte biztos, hogy szépet ki tudtok hozni belőle! Ha szeretnétek ilyeneket készíteni, mit ezek, akkor ide feltöltöm nektek az én sablonjaimat, amit szabadon használhattok, de természetesen készíthettek saját mintákat is! Én például szeretnék még szarvast és kesztyű formájút is készíteni! 

Karácsonyi sablonok


Remélem, lesztek páran, akik készítetek ilyen filc díszeket! Kellemes karácsonyi készülődést kívánok nektek előre is!

Puszi:

Ruby és Gabi

Címkék: , , ,