Adventi koszorú készítése házilag

Adventi koszorú házilag

Az adventi készülődés egyik legjelképesebb része az adventi koszorú. Ahogy egyre közeleg a karácsony, minden gyertya meggyújtásával érezzük, hogy már csak tényleg pár hét, és itt a várva várt ünnep! A december mindig nagyon gyorsan telik, szinte észbe sem kapunk, és máris itt van az új év! Mi minden évben magunknak készítjük el az adventi koszorúnkat, és másokat is erre bíztatnánk! Ha még nem csináltál ilyet, ne félj tőle, pár dologra lesz csak szükséged, és máris kész lesz az egyedi és tökéletes színkombinációjú adventi koszorúd! Íme, itt a videó, ha pedig érdekelnek a lépések, olvass tovább!


Az adventi koszorúhoz szükséged lesz:


-szalma koszorúalap
- 4 vastag és hosszú szög
- kalapács
- 4 gyertya
- levágott fenyőágak
- díszítéshez szalag, szárított narancs, színes tobozok, vagy bármi más általad kedvelt dísz
- ragasztópisztoly
- zöld drót
- öngyújtó
- olló

Adventi koszorú készítése:


Adventi koszorú házilag


1. Először a szalma koszorúalapon válaszd ki, hol lesznek a gyertyáid! Jegyezd meg, vagy akár be is jelölheted ezeket a pontokat, és a hosszú és vastag szöget szúrd át a szalma alapon! Ha nem megy, akkor egy kalapáccsal rásegíthetsz. A koszorú szalma alapját nagyon olcsón, többnyire virágosoktól lehet beszerezni.

2. Ezután jöhet a fenyőágak felkötözése. Válassz szép, közepes méretű ágakat, a videón láthatod, hogy kb. mi mekkorákat használtunk! Mi mindig a megvásárolt karácsonyfánkról vágunk le kisebb ágakat a koszorú elkészítéséhez. A sötétzöld dróttal erősítsétek hozzá az ágakat a szalmaalaphoz! Haladjatok körbe-körbe, több rétegben is rátekerhetitek, annál vastagabb lesz a koszorútok!

3. Ha már stabil az alap, akkor jöhetnek a gyertyák. A kilógó szögek hegyes végeit öngyújtóval melegítsétek meg, majd ha már eléggé forrók, könnyen rányomhatjátok a gyertyáitokat! Így könnyen és törésmentesen feltehetitek a gyertyákat.

4. Jöhet is a díszítés! Mi általában ragasztópisztoly segítségével szoktuk felragasztani a díszeinket a koszorúra, de ha valakinek ilyen nincs, akkor a zöld dróttal is próbálkozhat. Szépen elosztva ragasszátok fel a díszeiteket, mi arany színű tobozokat, piros színű száncsengőket, szárított narancskarikákat és csillagánizst használtunk. Minden második gyertyára pedig szalagból masnit kötöttünk.

Ha mindent felragasztottatok ahova elgondoltátok, akkor KÉSZEN VAGYTOK! Már csak az maradt hátra, hogy meggyújtjátok a gyertyákat, és gyönyörködtök a saját művetekben!


Nagyon kellemes adventi készülődést kívánunk nektek, írjátok meg nekünk, ti milyen koszorút készítettetek, és hogy miket csináltok még az adventi készülődés idején!

Ruby és Gabi

Címkék: , , , , ,