Karácsonyfadísz szódabikarbónából - porcelángyurma


Karácsonyfadísz szódabikarbónából

A karácsonyban a készülődés és a díszítés talán a legizgalmasabb, amit én nagyon szeretek minden évben. Már régóta szemeztem egy ötlettel, amit páran már talán láthattatok is, ez pedig nem más mint a szódabikarbónából készített karácsonyfadíszek. Idén úgy döntöttem, hogy ezt is kipróbálom a mézeskalácson kívül, és leírom majd nektek, hogy sikerült. Ez a kreatív ötlet sokaknak megspórolhat egy csomó időt és pénzt is, szóval én csak ajánlani tudom nektek! A porcelángyurmából mutatós díszeket készíthettek, és egyszerű elkészíteni is. Dolgozni vele szintén könnyű, szóval próbáljátok ki ti is!


A porcelángyurma hozzávalói:Porcelángyurma hozzávalói

2 egység szódabikarbóna
1 egység fehér kukoricakeményítő
1,25 egység víz

A karácsonyfadísz elkészítéséhez még székségetek lesz:


karácsonyi kiszúróforma
fogpiszkáló
színes szalag
folpack

Elkészítés:


1. A szódabikarbónát és a fehér kukoricamekényítőt mérjétek ki, és tegyétek egy kisebb lábosba. Én egy feles poharat használtam egységnek, de ti ha többet akartok készíteni, akkor használjatok nagyobb egységet. Nekem kb. 8 dísz jött ki a felespohárnyi egységgel. 

2. Ha a száraz dolgokat kimértétek, akkor tegyétek bele az egy és negyed egység vizet, és csomómentesen keverjétek el. Közepes lángon, folytonos kevergetés mellett "főzzétek", mint egy pudingot. Eleinte tejszerű, híg az állaga, viszont egész hamar elkezd sűrűsödni, és 3-5 percen belül krumplipüré állagú lesz. Amint sűrű lesz és elválik a massza az edény falától, vegyétek le a tűzről, és kész is a porcelángyurma!


3. Vegyétek ki a masszát egy kis folpackra, nyújtsátok ki, és szaggassátok ki a karácsonyfadíszeket! Egy fogpiszkálóval szúrjatok lyukat a díszekre, hogy majd a megszáradt díszeken keresztül tudjatok húzni egy szalagot akasztóként.


4. A kiszaggatott díszeket hagyjátok megszáradni, ha gyorsítani szeretnétek a folyamatot, akkor a radiátoron is száríthatjátok. Én egy estét hagytam száradni őket, és másnapra már készen is voltak! 

Száradnak a szódabikarbóna díszek

5. A megszáradt díszeket szalaggal kössétek fel, és utána mehetnek is a fára! Szerintem nagyon szép dísz, és nem csak karácsonykor használható, hanem más alkalmakkor is. A porcelángyurmával nagyon könnyű dolgozni, fogjátok be a gyerekeket is! A kész díszek enyhén csillognak is. 

Kész karácsonyfadíszek szódabikarbónából

Ha elkészítitek ti is, írjátok meg nekünk, hogy sikerült! Küldjetek képeket is nyugodtan! 

Minden jót nektek:

Ruby és Gabi

Címkék: , , , , ,